Här kan du registrera livsmedelsanläggning, samt anmäla större förändringar av din livsmedelsverksamhet. Har du ingen tidigare erfarenhet av att driva livsmedelsverksamhet rekommenderar vi att du tar del av vår information på helsingborg.se/livsmedel.
En verksamhet får påbörjas två veckor efter det att anmälan om registrering kommit in till miljöförvaltningen. Du får påbörja verksamheten tidigare om du har fått beslut om registrering innan dessa två veckor gått.
Miljönämnden tar ut en handläggningsavgift som faktureras i samband med registreringen. Läs mer om livsmedelstaxan här.
Om du ska ansöka om godkännande för en så kallad animalieanläggning kan du inte använda den här tjänsten. Med animalieanläggning menas en livsmedelsanläggning som producerar eller förpackar livsmedel där kött eller fisk ingår som råvara,eller fryser in kött eller fisk, och varorna ska levereras vidare till andra anläggningar. Kyl- och fryshus som levererar kött eller fisk till livsmedelsindustrin räknas också som animalieanläggningar.
Mobila anläggningar ska anmälas för registrering i den kommun där den
huvudsakliga verksamheten kommer att bedrivas.
Ingen granskning av lokaler, ritningar och liknande kommer att ske innan ni öppnar.
Läs mer om vilka krav som ställs på lokaler, verksamhet och egenkontroll på www.helsingborg.se/livsmedel.
Kraven ska vara uppfyllda när du startar verksamheten.
Större förändringar kan medföra att ett nytt beslut om riskklassning tas.
När du använder den här e-tjänsten kommer vi att registrera de personuppgifter som du lämnar. Registreringen är ett led i miljöförvaltningens myndighetsutövning enligt livsmedelslagen. Dina personuppgifter används exempelvis när beslut ska fattas i ditt ärende. Personuppgiftsansvarig är Miljönämnden i Helsingborgs stad. Du kan läsa mer om behandling av personuppgifter här.
Det är du som är firmatecknare som ska fylla i anmälan. Om någon annan gör det åt dig måste den personen bifoga en fullmakt. Detta kan göras i e-tjänsten.
E-tjänsten kräver e-legitimation, klicka på "Logga in" för att fortsätta.