Välkommen att lämna uppgifter om en livsmedelsverksamhet i Helsingborgs stad!
Här lämnar du uppgifter om befintlig livsmedelsverksamhet. Miljöförvaltningen behöver uppgifterna för att placera verksamheten i rätt riskklass enligt Livsmedelsverkets nya riskklassningsmodell.
Om verksamheten är certifierad enligt en standard för livsmedelssäkerhet är det bra om du har ditt certifikat tillgängligt så att du kan ladda upp det.
E-tjänsten består av dessa delar: aktör, anläggningsinformation, riskomklassningsuppgifter, ev. preliminär riskklassning samt övrig information.
Aktör
Vem driver verksamheten?
Du kommer behöva lämna uppgifter om aktören, alltså det företag eller den organisation som driver verksamheten. Det kan till exempel vara ett bolag, en enskild näringsidkare, en kommun eller en förening. Fortsättningsvis säger vi "företag".
Kommunen behöver uppgifterna för att identifiera vem som är ansvarig för verksamheten, och för att veta vart man ska skicka till exempel brev och fakturor.
Information om anläggningen eller verksamheten
Du behöver antingen välja anläggningen från listan eller ange anläggningsinformation manuellt (namn och adress).
Uppgifter för omklassning enligt ny riskklassningsmodell
Du kommer behöva ange:
- Huvudsaklig inriktning
- Aktiviteter
- Produktgrupper
- Omfattning
- Tredjepartscertifiering
Preliminär riskklassning
Utifrån de uppgifter du lämnat har verksamheten tilldelats en preliminär riskklassning.
Riskklassningen styr hur många kontroller av verksamheten som planeras in under en femårsperiod. Observera att en handläggare kommer att titta på dina uppgifter innan riskklassningen fastställs.
Personuppgifter
När du använder den här e-tjänsten kommer vi att registrera de personuppgifter som du lämnar. Registreringen är ett led i miljöförvaltningens myndighetsutövning enligt livsmedelslagen. Dina personuppgifter används exempelvis när beslut ska fattas i ditt ärende.
Personuppgiftsansvarig är Miljönämnden i Helsingborgs stad.
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.
E-tjänsten kräver e-legitimation, klicka på "Logga in" för att fortsätta.